Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler sommarbesök till Turistbyrån

I går var det Turismens dag. Det gav tillfälle för Hudiksvalls turistbyrå att presentera sommarsiffror över antalet besökare.

Annons

På Turismens dag passade turistbyrån i Hudiksvall på att bjuda på kaffe till de besökare som tittade in. Samtidigt presenterades siffror som talade om att antalet ärenden till turistbyrån ökat under sommarmånaderna, både i Hudiksvall och Delsbo, jämfört med 2010. I Hudiksvall har de ökat med 46 procent och i Delsbo med hela 86 procent.

Annika Ahlgren och Christina Myhrer, turistbyråpersonal i Hudiksvall, tror att en stor del av ökningen i Hudiksvall har att göra med att man fått fler evenemang att sälja biljetter till.

- Vi har också delat ut p-skivor, vilket gjort sitt till. Men naturligtvis beror det också på att det hänt ovanligt många saker på stan i sommar. Då kommer folk in och vill ha kompletterande information, säger Christina Myhrer.

För Delsbos del vet man att antalet besökare i besöksnäringen ökat i år, och då är det rimligt att anta att det spillt över också i besökare till turistbyrån även om man inte är helt säker på siffrorna.

- Det kan vara så att vi räknat på olika sätt, att man ibland råkat räkna antal personer istället för ärenden, säger Christina Myhrer.

Annons