Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler sommarbesök till Turistbyrån

I går var det Turismens dag. Det gav tillfälle för Hudiksvalls turistbyrå att presentera sommarsiffror över antalet besökare.

Annons

På Turismens dag passade turistbyrån i Hudiksvall på att bjuda på kaffe till de besökare som tittade in. Samtidigt presenterades siffror som talade om att antalet ärenden till turistbyrån ökat under sommarmånaderna, både i Hudiksvall och Delsbo, jämfört med 2010. I Hudiksvall har de ökat med 46 procent och i Delsbo med hela 86 procent.

Annika Ahlgren och Christina Myhrer, turistbyråpersonal i Hudiksvall, tror att en stor del av ökningen i Hudiksvall har att göra med att man fått fler evenemang att sälja biljetter till.

- Vi har också delat ut p-skivor, vilket gjort sitt till. Men naturligtvis beror det också på att det hänt ovanligt många saker på stan i sommar. Då kommer folk in och vill ha kompletterande information, säger Christina Myhrer.

För Delsbos del vet man att antalet besökare i besöksnäringen ökat i år, och då är det rimligt att anta att det spillt över också i besökare till turistbyrån även om man inte är helt säker på siffrorna.

- Det kan vara så att vi räknat på olika sätt, att man ibland råkat räkna antal personer istället för ärenden, säger Christina Myhrer.