Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler röster hade gjort skillnad

Vi vet att större delen av de som lät bli att rösta mer eller mindre gör det för att de tror att dom inte kan göra någon skillnad eller för att de är emot EU.

"Jag ger fan i att torka mig i röven, det blir ju ändå inte rent."

Det är tydligen så större delen utav Bollnäsborna ser på sin rätt att rösta, när endast cirka 6 919 personer av 20 905 röstberättigade använder sin rätt att rösta i något så stort som Europaparlamentsvalet.

Vi vet att det inte är alla som tänker på det sättet och att många säger "Jag fick förhinder" eller liknande. Man kan alltid förtidsrösta så det duger inte som ursäkt.

Vi vet att större delen av de som lät bli att rösta mer eller mindre gör det för att de tror att dom inte kan göra någon skillnad eller för att de är emot EU.

Det är just där vår inledning kommer in i bilden, hur tänker ni?

Klart som korvspad att om de cirka 56 procent av svenska befolkningen som inte röstade och som möjligen är emot EU hade röstat hade det gjort skillnad.

I och med det så är det 56 procent av vår befolkning som inte längre har någon som helst rätt att yttra sitt missnöje över hur Sverige och EU styrs.

Det gör oss också riktigt förbannade när vi sitter och tittar på valvakan och får se ett "Youtube klipp" på någon idiot som sitter och säger att han är emot EU och därför vägrat gå och rösta och frågar sedan rakt ut i direktsänd tv; "Vad måste vi göra för att politikerna ska lyssna på oss?"

Det finns ett väldigt simpelt svar. Gå och rösta!

Jimmy Axberg (GU)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel