Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler rivningar väntar i höst

Två huskroppar med 48 lägenheter på Lotsgatan i Stugsund är nästa rivningsobjekt för bostadsbolaget Faxeholmen. Efter rivningen ska det satsas i Stugsund.

Sedan år 1995 har allmännyttiga Faxeholmen rivit 1 500 lägenheter i Söderhamn.

De senaste rivobjekten, 199 lägenheter på Tallvägen och Norrberget, har klarats av. Nu tar bolaget itu med fastigheten Lotsgatan 3A-3D i Stugsund.

Den sista av de åtta hyresgästerna ska vara evakuerad senast 30 september. Rivningen påbörjas i oktober och beräknas kosta 1,5-2 miljoner kronor.

Lotsgatan är sista punkten på rivningsprogrammet. Vd Petri Berg tror att nästa rivningsvåg kommer först om ett par år om utvecklingen, med återstående nära 300 tomma lägenheter, inte vänder.

Men det sker också satsningar i beståndet i Stugsund. Faxeholmen planerar att utveckla lägenheterna på Strandgatan, vilka anses ha ett attraktivt läge med havsutsikt.

Det är kommunens planer på att utveckla "östra stråket" från city och österut, mot Söderhamnsfjärden, som inspirerat.