Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler platser på Alens gruppbostad

I dagsläget har Alens gruppbostad plats för nio personer med utvecklingsstörning. Nu planeras en utökning av verksamheten.

Alens gruppbostad ligger mitt i Söderhamn, och där bor nio utvecklingsstörda. Den gruppen har en gemensam lokal där de äter och umgås på kvällar och helger.

Nu finns behov av fler bostäder, som kommunen kallar för servicelägenheter. Totalt rör det sig om tre mindre lägenheter som förväntas bli lediga inom kort.

Eftersom det redan är trångt i gruppbostadens gemensamma lokal hyr man in ytterligare en större lägenhet. Tanken är att den ska bemannas med 1,5 - 2,5 tjänster. Personalen ska arbeta helger och kvällar.

Den 19 oktober fattar omvårdnadsnämnden beslut om de ska hyra en större lägenhet. Beslut om de övriga tre lägenheterna kommer inte att tas, eftersom ärendet måste utredas ett varv till.