Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler jobb på gång när Gripen flyttar

I augusti ska produktionen snurra för fullt och det kommer troligen att ske nyanställningar.

Sånär som på ett par traverser och balkar i taket är det ödsligt i lokalerna. I ett rum lägger en målare på färg på väggarna, men bilden av tomhet ljuger lite, eftersom manskapet som flyttar en hel verkstad tillfälligt tagit rast.

– Det är ganska spännande. Jag sover dock bättre än jag trodde att jag skulle göra, säger Sigvard Weisbjerg, platschef vid HGP Gripen, om flytten från Hassela till Hudiksvall, under en promenad på de ljusgrå golven.

Bakgrunden till flytten är att lokalerna i Hassela är för små och att de inte klarar kraven på kommande produktionstakt.

– Och sedan är de inte direkt ändamålsenliga för vår produktion, förklarar Sigvard Weisbjerg som tycker att det är en fördel att få allt samlat under ett tak och poängterar att logistiken blir bättre i de nya lokalerna.

Han visar var godset ska in i ena änden och de färdiga gripklorna ut i den andra änden av byggnaden.

– Vi måste göra saker och ting effektivare.

Just nu flyttas en fleroperationsmaskin, stor som ett Attefallshus, in till de nymålade lokalerna som täcker omkring en tredjedel av den yta krantillverkningen tidigare hade. Fästena är sedan länge ingjutna i fabriksgolvet.

Det är bråttom att få maskinen på plats eftersom produktionen av gripar ska vara i full gång vid slutet av augusti månad. Sigvard Weisbjerg berättar att de fick skynda på leverantören mer än vad som är brukligt.

– Sedan blir det en del nyanställningar, förhoppningsvis, och så ska vi expandera till nya marknader, avslöjar han.

HSP Gripen har i dag 22–25 anställda och man räknar med att nyanställa ett par personer innan jul.