Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler i arbete minskar utanförskapet

Det krävs stora insatser i dag för att vända utvecklingen på arbetsmarknaden som följt i krisens spår. Fler jobb – det är den bästa fördelningspolitiken. Att få fler i arbete gör att vi minskar klyftorna, minskar utanförskapet och värnar helheten i samhället. Vi Moderater gör det lönsamt att arbeta.

Alliansregeringen har redan sänkt skatten med 1 362 kronor i månaden för en metallarbetare och med 1 477 kronor i månaden för en sjuksköterska. Detta är pengar som betytt mycket för människor. Det har stärkt hushållens ekonomi och konsumtionsutrymme, vilket i sin tur bidragit till ökad efterfrågan på varor och tjänster. Nu vill vi Moderater gå vidare och sänka skatten ytterligare för dem som jobbar med 200-250 kronor i månaden. Detta skapar i sin tur många fler nya jobb.

Med det fjärde jobbskatteavdraget blir det ännu mer pengar kvar i börsen, som kan användas till konsumtion och/eller investeringar, vilket gör att hjulen i Sverige fortsätter att snurra. Det innebär att individen får större frihet att styra över sitt liv, ta hand om sig själv och sin familj.

Att inte kunna försörja sig själv och sin familj är förknippat med sämre självkänsla och risk för ohälsa. Att människors arbetsförmåga inte värnas innebär en stor en stor förlust för hela samhället. Jobbskatteavdraget stärker drivkrafterna att söka arbete när människor ställs utanför arbetslivet eller hamnar i arbetslöshet.

Alliansregeringen stöttar nu kommuner och landsting med ytterligare statsbidrag på 10 miljarder kronor i höstens budget, vilket betyder 297 miljoner kronor för Gävleborgs del, för att kommunerna inte ska behöva säga upp personal eller minska på kvaliteten i vård, skola och omsorg. Det innebär cirka 20 miljoner kronor för Söderhamns del, cirka 7 miljoner kronor för Nordanstig, för Hofors 7,4 miljoner kronor, Ljusdal 14,4 miljoner kronor, Ockelbo 4,5 miljoner kronor och Sandviken får närmare 28 miljoner kronor. Cirka en tredjedel av statsbidraget går till landstinget.

För oss Moderater är det viktigt att föra en ansvarsfull ekonomisk politik som tryggar jobben och värnar statsfinanserna. Vi vill fortsätta på den inslagna vägen och göra det mer lönsamt att arbeta. Det är en ansvarsfull politik att upprätthålla en hög välfärd för alla.

Ordförande för Moderaterna i Söderhamn

Ordförande för Moderaterna i Hofors

Ordförande för Moderaterna i Nordanstig

Ordförande för Moderaterna i Ljusdal

Ordförande för Moderaterna i Ockelbo

Ordförande för Moderaterna i Sandviken