Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler ensamkommande flyktingbarn ska tas emot

I dag tar Hudiksvalls kommun emot tio ensamkommande flyktingbarn. Under första kvartalet 2012 ska ytterligare tio kunna få komma hit.

Annons

– Det är i ett startskede nu, säger social- och fritidsnämndens ordförande Gunnar Canslätt.

Frågan som rörde att fler ensamkommande flyktingbarn skulle kunna tas emot, lyfte Gunnar Canslätt redan under ett möte innan sommaren.

– Alla var positiva redan då. Nu har vi tänkt oss att i det här läget göra en central upphandling via Inköp Gävleborg, som hjälper till med upphandlingar och avtal, berättar han.

Utefter en kravspecifikation kommer olika företag sedan att kunna söka uppdraget.

– Vi stänger inte dörrarna för någon, säger Gunnar Canslätt.

Sedan mars 2010 tar Hudiksvalls kommun emot tio ensamkommande flyktingbarn och ungdomar mellan 15 och 18 år. Alla bor på Västerbo i anslutning till Forsa folkhögskola. Det drivs i kommunal regi och platserna där är i dag fullsatta.

Kommunalråd Jonas Holm berättar att han hoppas att Hudiksvall ska kunna ta emot de tio ensamkommande flyktingbarnen redan under första kvartalet 2012.

– Vi är väldigt stola över det här och jag är övertygad om att det är något som behövs, säger han.