Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler ensamkommande flyktingbarn ska tas emot

I dag tar Hudiksvalls kommun emot tio ensamkommande flyktingbarn. Under första kvartalet 2012 ska ytterligare tio kunna få komma hit.

– Det är i ett startskede nu, säger social- och fritidsnämndens ordförande Gunnar Canslätt.

Frågan som rörde att fler ensamkommande flyktingbarn skulle kunna tas emot, lyfte Gunnar Canslätt redan under ett möte innan sommaren.

– Alla var positiva redan då. Nu har vi tänkt oss att i det här läget göra en central upphandling via Inköp Gävleborg, som hjälper till med upphandlingar och avtal, berättar han.

Utefter en kravspecifikation kommer olika företag sedan att kunna söka uppdraget.

– Vi stänger inte dörrarna för någon, säger Gunnar Canslätt.

Sedan mars 2010 tar Hudiksvalls kommun emot tio ensamkommande flyktingbarn och ungdomar mellan 15 och 18 år. Alla bor på Västerbo i anslutning till Forsa folkhögskola. Det drivs i kommunal regi och platserna där är i dag fullsatta.

Kommunalråd Jonas Holm berättar att han hoppas att Hudiksvall ska kunna ta emot de tio ensamkommande flyktingbarnen redan under första kvartalet 2012.

– Vi är väldigt stola över det här och jag är övertygad om att det är något som behövs, säger han.