Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler elever på Bromangymnasiet klarar examen – "Vi har jobbat mycket med elevinflytande"

Fler elever klarar examen när de går ut från Bromangymnasiet jämfört med tidigare år. Främst är det resultaten på yrkesprogrammen som har förbättrats.

– Eleverna har varit aktiva i sitt lärande. Vi har arbetat väldigt mycket med entreprenöriellt lärande sedan 2010 och eleverna tar större ansvar för sin skolgång, säger Bitte Åström, rektor på Bromangymnasiet.

Läs mer: Broman vill starta djurutbildning för att locka tillbaka elever

I fjol var det 93 procent av eleverna som slutades årskurs tre som fick ut sin examen. I riket var motsvarande siffra knappt 90 procent. Året innan, 2014, var det drygt 87 procent som fick sin examen.

– Vi har jobbat mycket med elevinflytande och att eleverna har fått vara kreativa och ha inflytande över lektionerna, säger Bitte Åström.

Läs mer: Lättlärda elever behöver mer stimulans

Resultaten har förbättrats mest på yrkesprogrammen. Drygt 90 procent på de programmen fick examen ifjol. Det kan jämföras med 86,5 procent för resten av yrkesprogrammen på de kommunala skolorna i landet.

– Vi vill att eleverna ska äga sitt egna lärande och se mer framåt än bakåt, säger Bitte Åström.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik