Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler dragare till Berget önskas

Det kändes lite vemodigt för Lennart Westman att stänga Berget för säsongen, på torsdagen. - Det har varit jättekul och lärorikt, är hans slutbetyg på första säsongen som arrendator.

Lennart Westman och hans fru Annsofi hade stora planer för Berget när de kvalade in som arrendator, via bolaget Oxtorgskiosken i Söderhamn.

Första säsongen har precis avverkats, en återstår. Inför sommaren 2012 har Lennart Westman ett önskemål:

- Jag vill ha in fler aktiviteter på Berget, fler som vill vara med och dra, säger han.

Alla aktiviteter har inte "gått hem", men Lennart är ändå i stort sett nöjd:

- Vi ville höja nivån på kaféet, bredda utbudet av fika, servera enklare luncher – och det har vi gjort. Vi har gjort Berget "barnvänligare" med en liten lekpark.

Inför nästa säsong vill han egentligen bara ha mer av allting – och framför allt fler som hjälper till att ge Berget liv: dansband, senioraktiviteter. Ingenting märkvärdigt, men kul.

På önskelistan står också fler parkeringsplatser, kanske en ny väg upp till Berget, viken kan trafikeras av bussar, kanske minibussar. Och en och annan sponsor vore inte heller helt fel.

Helt stängt blir det dock inte. Utsiktstornet Oscarsborg ska hållas öppet under hösten och vintern för bokningar av mindre sällskap.