Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler båtturer med Hulda

Skärgårdsturismen har fått påökt med en halv miljon kronor av kommunen. Därmed kan antalet turer och paketerbjudanden med turistbåten Hulda utökas.

Kommunen är i principen klar med planeringen inför turistsommaren 2014. Nu fattas bara en arrendator till restaurangen vid Stenö. I slutet av nästa vecka ska det vara klart vem eller vilka det blir.

Kommunens stugor och vandrarhem med sammanlagt 86 bäddar står redo och hyrs ut i samarbete med Svenska Turistföreningen.

Och samtliga gästbryggor ska vara i drift för säsongen under maj månad. Den som inte har egen båt kan anlita en taxibåt.

Nytt för i år är ett ökat utbud av båtresor.

– Vi kommer att ha middagsturer från Söderhamn till Albertina i Skärså en kväll i veckan under hela sommaren. Det blir båt dit och buss hem, eller vise versa, säger Henrik Olsson, skärgårdsenheten.

Det blir även fler rundturer och quizzturer till och från Stenö med möjligheter till av- och påstigning i Stugsund.

Årets största satsning är att vidareutveckla paketerbjudandena till Storjungfrun, Rönnskär och Klacksörarna.

– Förut har vi haft konferenser och kick-offer internt inom kommunen. Nu tänker vi bredda den verksamheten, eftersom vi har märkt en efterfrågan på den typen av aktiviteter har ökat, säger Henrik Olsson.

Verksamheten kommer att ske i samarbete med näringslivet.

– Vi samarbetar med bussbolag och catering-firmor, och det är vi som syr ihop paketen, säger Henrik Olsson.

Det kommer även att finnas ett bemannat kontor för gästhamnen och citycampingen i Söderhamn.

Kontoret ska vara öppet varje dag under veckorna 25–33.