Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler avsnitt i sång-serie

Nils Börge Gårdh gör fler avsnitt av det populära tv-programmet En sång om glädje.

Den 19 oktober spelas årets julspecial in. SVT har dessutom beställt ett antal nya program, som kommer att sändas våren 2012.

Det berättade sångaren Nils Börge Gårdh, när han på söndagskvällen besökte Edsbyn och sjöng i missionskyrkan. Det blev en kväll som gick i önskesångernas tecken. Besökarna fick önska sånger, som Ovan där och Som en bro över mörka vatten. Alf Andersson ackompanjerade på flygel.

Det var Nils Börge Gårdh som tog initiativ och som sedan har lett tv-programmet En sång om glädje.

– Jag tror skälet att programmet har blivit så populärt beror på att vi blandar profana ochj kristna artister. De som medverkar hör till gräddan av svenska artister. Programmet är också glatt. Alla som ser och lyssnar kan ta till sig av det. Vi har också otroligt trevligt när vi gör de här programmen, säger Nils Börge Gårdh.

I programmet som kommer att sändas runt jul medverkar Jill Johnson, Magnus Bäcklund och Tre barytoner. Det programmet kommer att spelas in i Taxinge slott, där den första omgången också spelades in.

Han har även startat ett samarbete med Scandinaviska barnmissionen, som bland annat bedriver verksamhet i Filippinerna, Ukraina, Moldavien och Zambia.

Arbetet går ut på att stödja skolor, förskolor, yrkesskolor, sjukhus, barnhem och att jobba förebyggande mot trafficking och HIV/Aids.

I Edsbyn blev insamlingsresultatet 4 400 kronor.