Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler återvinningsstationer för miljöns skull

Jag anser att det behövs fler återvinningsstationer i Sverige, skriver ”En tjej i femman” på Iggesunds skola i Hudiksvall.

För det första är det bra för miljön. Om vi inte återvinner kommer jorden långsamt att förstöras. Om vi skulle återvinna 90 procent av allt vårt avfall skulle det vara jättebra för naturen.

För det andra är det långt till visa återvinningsstationer och då pratar jag om de stora återvinningsstationerna där man kan slänga soffor, kylskåp, stolar och mer. Om man har långt till de här återvinningsstationerna så är det lätt hänt att folk får för sig att slänga sitt skräp i naturen och det är dumt, dåligt och farligt för miljön. Är det det vi vill, att förstöra naturen för alla andra?

För det tredje vill inte barn vara ute och leka om det ser ut som en soptipp. Då kommer barnen hellre vara inne och spela spel istället för att vara ute och leka och få frisk luft. Det kommer resultera till att barnen får sämre hälsa. Dessutom kommer färre folk att vilja bo på de områdena där det ligger skräp överallt.

Snälla lyssna på mig och bygg fler återvinningsstationer i Sverige både för miljön och kommande generationer. För att de ska få bra hälsa och för att naturen inte ska bil förstörd i detta land.

En tjej i femman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel