Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler alternativför företagshus

Kommunen kan på något sätt komma att medverka till att Teleperformances lokalproblem går att lösa i nuvarande lokaler – trots att fastigheten är privatägd.

På tisdagen behandlade kommunstyrelsens allmänna utskott en skrivelse från Närljus och Ljusdalshem om bristerna på tjänsteföretagslokaler i Ljusdal. Internationella Teleperformance är den enskilt största privata arbetsgivaren med omkring 325 anställda i Ljusdal och tvingas lägga verksamhet på annan ort när det är för trångt i Ljusdal.

En möjlighet som nämns i skrivelsen som politikerna pratade om på tisdagen är att en större aktör som kommunen skapar ett särskilt fastighetsbolag för lokaler som behövs.

En annan lösning som också kom på tal var att ägaren till före detta mejeriet i Ljusdal, där Teleperformance har det mesta av sin verksamhet, möjligen kan bygga om och ut för att skapa mer ytor.

Problemet är dock att fastighetsägaren och företaget har olika syn på kontraktslängden. Därför nämndes någon form av kommunal garanti som en lösning.

– Det här är en viktig fråga för näringsliv och sysselsättning. Samtidigt som kommunen bör vara aktiv så får vi inte hamna i den situationen att det blir ett slags gynnande av enskilda företag som strider mot lagen, säger kommunchefen Nicklas Bremefors.