Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler åker buss i Bollnäs

För ett år sedan utökades busstrafiken i Bollnäs tätort med drygt 40 procent. Resandet har också ökat sedan dess – men inte i samma omfattning.
Ett undantag är linjen till och från Granberg, där antalet resor blev åtta gånger så många, jämfört med året före utökningen.

Den 18 augusti 2008 utökades stadstrafiken på vardagar till en gång i halvtimmen på fyra linjer. Nu har Clas Olsson på kommunstyrelsekontoret följt upp resultatet (i avrundade siffror) så här långt:

- Totalt gjordes det närmare 339 000 resor i tätorten från augusti 2008 till och med juli 2009. Det är en ökning med 70 600 resor, 26 procent, jämfört med året innan.

Resandet har alltså inte ökat i samma omfattning som utökningen av bussturerna.

- Förhoppningen är ju att resandet ska fortsätta öka, säger Clas Olsson. Men man får nog räkna med att det kan ta något år efter en ökning av turtätheten, innan man når det maximala antalet resenärer.

För linje 6 till och från Granberg redovisas 62 400 resor – 55 000 fler än året innan.

- Det blir en ökning med 747 procent, konstaterar Clas Olsson. Det beror på att trafiken utökades mycket mer där än på övriga linjer. Året innan gjordes bara 7 400 resor.