Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flästavattnet tappas på tetra

Under namnet Jon-Hans ska det "gröna" Flästa-vattnet säljas i vita, miljövänliga tetror. Tetra Pak Norden går in med en betydande del ekonomisk hjälp i marknadsföringen.

Annons

När Flästa Källa AB höll sin årsstämma i måndagskväll i Västerbackens bygdegård i Flästa, sken försommarens aftonsol i kapp med styrelsen. Tetra Paks vd i norden, Jonny Olsson, fanns på plats för att tillsammans med Lena Andersson, marknadschef i Flästa Vatten, presentera det som kallats konceptet, men varit en väl förborgad hemlighet.

- Vi tror väldigt mycket på det här, det blir ett bra äktenskap, säger Jonny Olsson

Att hälla det stilla vattnet på tetror istället för glasflaskor är en rejäl miljösatsning från Flästa Vattens AB sida. Man nöjer sig istället med att avbilda flaskan på förpackningen.

- Vi kommer att bli både förvånade och besvikna om miljö- och byggnämnden säger nej nu, med tanke på den starka miljöprofil vi visar upp, säger Olle Eriksson, styrelseordförande i Flästa Vatten AB.

Dricksvattnet från Flästa kommer att marknadsföras som Jon-Hans original, stilla, naturligt mineralvatten och tappas i halvliterstetror.