Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flästa Källa satsar vidare

Styrelsen i Flästa Källa AB har bestämt sig. Efter testförsäljning i Tyskland ska satsningen på en mineralvattenfabrik i Flästa utanför Arbrå fortsätta.

- Nu går vi ut med en nyemission för att få in kapital till bygget, säger ordföranden Olle Eriksson.

Planerna på en fabrik för tappning och paketering av naturligt mineralvatten från källan i Flästa tar ytterligare ett steg framåt. Lokaliseringsfrågan är löst sedan tidigare – och nu är också testförsäljningen i några av den tyska butikskedjan Getränkelands butiker avslutad.

- Det har gått bra, även om vi förstås gärna hade sålt ännu mer, säger Olle Eriksson. Men nu vet vi att det finns intresse för vår produkt – också i Sverige, där vi bland annat har sålt i Tönnebro och på ett antal bensinstationer med förvånansvärt bra resultat. Vi har en miljövänlig förpackning som sticker ut och ligger i tiden.

Vattnet, som har sålts under testperioden, har körts i tankbil från Bollnäs (där vattnet också kommer från källan i Flästa) och tappats upp i kartongförpackningar hos ett bryggeri i norska Fredrikstad. Men målsättningen är en egen anläggning för hela processen i Flästa, så att vattnet också kan marknadsföras som naturligt mineralvatten.

- Nu ska vi slutföra arbetet med vår affärsplan och inom kort gå ut med ett emissionserbjudande om att teckna andelar, säger Olle Eriksson.

Förhoppningen är att utöka aktiekapitalet med 10–20 miljoner kronor. Och intresset för nyemissionen avgör hur snabbt det kan bli aktuellt med ett fabriksbygge i Flästa.