Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flästa Källa ger sig inte

Flästa Källa AB hoppas att miljö- och byggnämndens nej till en ny anläggning för mineralvatten ska omprövas redan i juni. Nya uppgifter om jordlagren från konsultföretaget WSP skulle kunna bädda för det.
– De provgropar som grävts ned till två meters djup visar att den här placeringen är lämplig, säger styrelseordföranden Olle Eriksson.

För ett par veckor sedan överklagade Flästa Källa miljö- och byggnämndens nej till att placera den nya anläggningen på fastigheten Flästa 6:9, som är företagets huvudalternativ.

Besvären lämnades till kommunen för vidarebefordran till länsstyrelsen. Kravet var att länsstyrelsen skulle skicka tillbaka ärendet till nämnden för ny handläggning.

Men sedan dess har Flästa Källa inkommit med ytterligare kompletteringar till överklagandet.

Och med de nya argumenten är det inte säkert att ärendet behöver ta vägen via länsstyrelsen.

- Det kan bli så att vi tar upp ärendet ytterligare en gång i nämnden efter en kompletterande beredning, säger miljö- och byggnämndens förste vice ordförande Bo Lindgren (S).

Styrelsen i Flästa Källa pekar alltså på den nya undersökning som WSP nyligen gjort vid Flästa 6:9. Av den framgår det att markmaterialet ned till två meter under markytan – och förmodligen längre ned – består av silt (korn) som är relativt hårt packad.

Om det blir så att miljö- och byggnämnden vid sitt möte under tisdagen beslutar sig för en ny beredning av ärendet så kan lokaliseringsfrågan prövas på nytt vid nämndsammanträdet den 16 juni.

- Det här är den absolut bästa platsen. Det behövs inga långa ledningar till det här tappstället, säger Olle Eriksson och styrelseledamöterna Torbjörn Rosén, Lars Olsson och Karin Eriksson.