Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flaskpost kom fram efter 15 år

Hemma igen, efter många år till sjöss.

En sommardag för 15 år sedan sändes en flaskpost från Rogsta Bergön, och en förväntansfull liten knatte väntade på svar. Det dröjde till i år. Då blev flaskan hittad, och Fredrik Krantz fick svar. Båda gångerna var storebror med i handlingen.

– När brevet dök upp kom jag ihåg hur det var. Jag åkte med morfars nya tjej ut till stugan som vi hade på Bergön. Jag var fyra år, och ville skriva flaskpost. Jag hade väl sett något på tv, och ville göra likadant. Så jag sade vad som skulle stå i brevet, och hon skrev, berättar Fredrik Krantz.

Storebror kastade flaskan i sjön, efter ett första försök då den flöt tillbaka. Det var 25 juni 1996, och det skulle dröja 15 år innan flaskan hittades i Strömsbruk.

Upphittaren öppnade, och kunde läsa meddelandet från Fredrik Krantz, fyra år, från Strömsbruk: "den som hittar brevet kan väl höra av sig".

Nu bor Fredrik Krantz i Hudiksvall, men storebror Andreas bor i Strömsbruk. Och en dag frågade en arbetskamrat i förbigående om han råkade känna någon Fredrik med samma efternamn. Apropå en flaskpost.

– Och jag kunde svara ja, det är min lillebror. Min arbetskamrat hade hittat flaskposten, och brevet inuti, säger Andreas Krantz.

Och så kunde han leverera tidernas överraskning till lillebror.

– När brorsan kom hem och lade brevet på bordet fick jag hjärtklappning, så häftigt var det. Man kan knappt läsa vad det står, men jag ska rama in det och spara det, säger Fredrik Krantz.