Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flash tipsar Kevin Engman

Söderhamnaren Kevin Engman leder JTCC-serien inför finalen fredag–lördag. STCC-föraren Janne "Flash" Nilsson tipsar om de bästa sätten att ta sig vidare på inom banracingcirkusen.

En gasvillig fot, ett konkurrenskraftigt team och fem miljoner kronor.

Eller en gasvillig fot, bra resultat och goda kontakter med banracingteamen.

Det är i grova drag alternativen för att ta en plats i den svenska banracingcirkusens värstingklass, Swedish touring car championship, STCC. I alla fall om man får tro veteranen i klassen, värmlänningen Janne "Flash" Nilsson.

Han lämnar tipsen till SMK Söderhamns Kevin Engman som inför den sista deltävlingen av JTCC, Junior touring car championship (klassen under STCC) leder sammandraget. Två bra resultat på Mantorpsbanan på fredag och lördag och segern kan vara hälsingsk.

– Men tyvärr är det inte i motorsammanhang som det är i fotboll, att man går upp i serierna om man vinner. Vi kan ta formel 1 som exempel. Det är väldgt många i världen som vill köra det, men det är väldigt få som får chansen, säger Janne "Flash" Nilsson på klingande karlstadsmål.

Men han tipsar ändå generöst om de alternativ som finns. Det ena är att hosta upp fyra miljoner kronor, skaffa ett bra team och ge full gas som privatförare i STCC-klassen.

Det andra är:

– 1: Se till att vinna det han kör.

– 2: Välj en klass, till exempel Carrera cup i Sverige, eller någon av enhetscuperna utomlands, Polocupen eller Renaultcupen. Det är cuper där alla tävlar på lika villkor och den bästa föraren vinner.

– 3: Ge dig ut och tävla och vinn och håll kontakt med STCC-teamen.

Lättare sagt än gjort.

Men inte omöjligt.