Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flaggvakt påkörd vid vägarbete – bilisten smet: "Respektlöst"

En person som arbetade vid ett vägarbete i centrala Söderhamn fick en lättare skada efter att ha blivit påkörd av en bil. Efter händelsen körde bilföraren vidare utan att stanna.

Under tisdagen inträffade en incident vid ett vägarbete längs Växelgatan i centrala Söderhamn. En flaggvakt som arbetade med att dirigera trafiken förbi ett beläggningsarbete blev påkörd av en bilist som inte stanande på signal.

– Flaggvakten stoppade trafiken men personen i fråga stannade inte utan körde på henne. Hon fick ont, men det gick bra, säger Skanskas arbetsledare Anders Löfstrand.

Läs också: Polis och bärgare nära bli påkörda när bil skulle bärgas från E4

Bilisten ska ha kört på flaggvaktens ben och sen fortsatt sin bilfärd längs Växelgatan utan att stanna.

– Vi har rapporterat händelsen enligt våra rutiner men har inte gjort någon polisanmälan eftersom vi aldrig hann se något registreringsnumret, säger Anders Löfstrand.

Händelsen är långt ifrån den första. Bara i år har två brandmän i landet omkommit efter att ha blivit påkörda vid olycksplatser. Och för två veckor sedan var en bilist några meter från att köra på en polisman och en bärgare vid en trafikolycka strax norr om Söderhamn.

Läs också: Nära att bli överkörd vid olycksplats – bärgare berättar om usel respekt

– Det är tråkigt, riktigt dåligt och respektlös. I regel är det ganska hårt trafikklimat här i Söderhamn. Det går fort och nära och folk är ofta arga, säger Anders Löfstrand.

Han hoppas att folk ska börja ta det lugnare i trafiken.

– Tänk om ni själva eller en familjemedlem stod där. Det är inte så roligt när bilar kommer i hög hastighet 30 cemtimeter ifrån dig.