Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärrvärmen den mest prisvärda

Det blir allt dyrare att värma våra bostäder. Hur mycket dyrare beror på var du bor och vilket värmealternativ du valt. I Hälsingland värmer sig söderhamnarna till lägre fjärrvärmekostnad än till exempel de i Hudiksvall.

I Söderhamn fick en småhusägare betala 58,00 öre per kilowattimme år 2005. I år kostar fjärrvärmen för samma husägare 81,69 öre.

Det är inte lägsta kostnaden i Hälsingland, men ändå betydligt lägre än för småhusägaren i Hudiksvall som fick punga ut med 91,63 öre – och det var ändå år 2010.

De i Söderhamn som bor i mindre flerfamiljshus med fjärrvärme kan glädja sig åt att vara bland de som har lägsta uppvärmningskostnaderna i Hälsingland.

Priserna på fjärrvärmen i vårt län ligger generellt under riksgenomsnittet. Fjärrvärmen anses också som den mest prisvärda under senare tid, jämfört med andra uppvärmningsalternativ. Närmare fyra miljoner svenskar håller kylan borta med fjärrvärme.

För småhusägare kan värmepumpen vara ett intressant alternativ. Det framgår av en prisjämförelse i rapporten Uppvärmning i Sverige 2011.

Läs mer om prisnivåerna i hälsingekommunerna i Söderhamns Kuriren.