Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka för HHC

I våras satte Enköping stopp för Hudiksvalls HC i play off-spelet.

När lagen nu har hamnat i samma serie tog HHC en gruvlig revansch och 6–2 (2–1, 3–1, 1–0) är siffror som inte går att snacka bort för gästerna.

Det var klasskillnad.

– Vi gör en riktigt bra match, men så gick vi in med rätt inställning, vilket vi gjort i alla fyra matcherna och det är ett måste. Har man fel inställning kan man förlora mot vilket lag som helst, sa HHC-tränaren Affe Nordh.

Hemmalaget började dock lite slarvigt och man lät Enköping ta ledningen – Jonas Lamby – trots att HHC hade en man mer på isen.

Det hela kvitterade sig i dubbel bemärkelse då Enköping spelade power play – och HHC gjorde mål genom Linus Wernersson Libäck. Johan Dahlberg fixade sedan till en hemmaledning innan paus.

I andra perioden jobbade tvillingarna Wernersson fram pucken till Fredrik Sundin som slog in 3–1 på egen retur.

– Sedan slarvade vi lite och bjöd in Enköping. Vi drog på oss någon onödigt utvisning och var inte riktigt på tå i egen zon, sa Affe Nordh.

Enköping utnyttjade detta när Filip Cruseman reducerade, men det var HHC som var det bättre laget och när Stefan Svanbom gjorde 4–2 var det andra gången som hemmalaget gjorde mål i box play.

Linus Wernersson Libäck gjorde 5–2 innan perioden var över, och han blev också sista periodens enda målskytt med sitt tredje mål för kvällen.