Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde EM-guldet för Leanders

Alftas snabbaste man är än en gång Europamästare.
EM-titeln för Ulf Leanders säkrades redan i helgens första runda på Santa Pod-banan i England då han slog toppkonkurrenten Arvid Grödem från Norge.

Nästan direkt ut från startlinjen drabbades Grödem av däcksvibrationer, och Leanders kunde vinna rundan ganska komfortabelt – och därmed också Europamästerskapet.

– Det stod ju mellan oss och när han missade så var det klart i stort sett. Vi tog hem EM och slutade tvåa i helgens tävling, det blev lite mekaniska fel på slutet, säger Ulf Leanders.

Hur firade du guldet?

– Det var lite bankett på söndagen...

Förutom EM-guldet så var Leanders även och nosade på Europarekordet. Men reglerna gör det svårt att sätta ett officiellt rekord.

– För att få ett officiellt rekord måste man köra en till körning inom en procent från rekordet, och då fattades det sju tusendelar av en sekund. Men så är det, vi har ju redan rekordet på 5,68, säger Ulf.