Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixerad av sitt utseende

Populär föreläsare åter hos friskolan Vintergatan.

Annons

Gå inte på reklamen och medias bild av hur en ung tjej ska vara, tro på dig själv istället. Det budskapet förmedlade 19-åriga Josefin Hallström när hon under gårdagen föreläste för eleverna vid friskolan Vintergatan. Det var andra gången hon besökte skolan det här året och den här gången var det elevernas eget önskemål att hon skulle återkomma. Liksom förra gången var utseendefixering en del i föreläsningen men den har också utvecklats till att handla en hel del om karriär.

– Jag berättade även hur jag drev mitt UF-företag, målet med det och att det blev mycket större än jag vågat tro. Jag vann Ung Företagsamhets regionala mässa i kategorin Bästa tjänst och jag gick vidare till SM. Jag hade som mål att sälja två föreläsningar men sålde 14 stycken och att vinna några priser hade jag inte räknat med. Det gäller att våga tro och satsa. Jag mötte två skeptiska lärare som tyckte att det här skulle bli för stort för mig. Men sedan kom en lärare som trodde på mig, berättar Josefin Hallström.