Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskesatsningarna går upp på land

Under en följd av år har vattendragen i Söderhamns kommun restaurerats för att öka fiskens naturliga reproduktion. Nu fortsätter arbetet på land för att marknadsföra fiskevattnen och göra dem tillgängliga. Anpassning för rörelsehindrade ska gå som en röd tråd genom det arbetet.

"Ringar på vattnet" heter projektet som etappvis ska göra fiskevattnen i kommunen mera tillgängliga för allmänheten och i den mån det är möjligt göras handikappanpassade.

Exempelvis diskuterar man att bygga ramper längst in i Söderhamnsfjärden på den norra sidan för att underlätta för rörelsehindrade. Längs den befintliga vägen som sedan går vidare mot Vågbro kan liknande arrangemang göras i Lötån.

Ljusnans mynning och Gullgruvaområdet och sjöarna Bergviken, Marmen och Florsjön är några andra områden som är intressant ur sportfiskesynpunkt.

– Söderhamn har mycket stora förutsättningar för att kunna erbjuda vildmarksanpassat fiske, där vi vill profilera kommunen genom ett handikappvänligt fiske, säger kommunens fiskeutvecklare Janne Lundstedt.