Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskeprojekt fortsätter – får miljoner för tre nya år

Fiske- och turismprojektet Fishing in the middle of Sweden får ekonomiskt stöd av Region Gävleborg för tre år ytterligare.

Annons

Region- och kommunprojektet Fishing in the middle of Sweden, som syftar till att locka fisketurister från Europa till Hälsingland, startade ursprungligen 2014 och löpte 2016 ut.

– Min känsla och förhoppning är att det blir en fortsättning, sade projektledare Stefan Barenfeld redan i höstas när han arbetade med ansökan om ekonomiskt stöd för tre år ytterligare, 2017–2019.

Läs också: Hoppas på tre nya år för fiskeprojekt

Alla hälsingekommuner har varit med och delfinansierat den första projektperioden tillsammans med Region Gävleborg.

Enligt finansieringsförslaget för fortsättningsprojektet skulle Region Gävleborg skulle stå för halva kostnaden och hälsingekommunerna gemensamt för den andra hälften. Totalt rör det sig om tre miljoner kronor.

Hälsinglands kommuner sade ja till fortsatt ekonomiskt stöd redan i november, och nu har även Region Gävleborg beslutat att fortsätta stöjda projektet till och med 2019.

Läs också: Kommunen säger ja till fortsättning för fiskeprojekt

Enligt Stefan Barenfeld kommer fokus under den nya projekttiden bland annat att ligga på att förlänga säsongen genom satsningar på ismete. Det ska även jobbas för att få igång fler destinationer för gästerna att välja mellan och på att förädla konceptet för de gäster som söker "all inclusive".

Läs också: Ismete hett när fiskeprojekt ska fresta nya besökare

– Vi har bildat en ekonomisk förening som ska ta över mer och mer, men än så länge finns ett behov av att driva det här vidare i projektform. Hjulen har börjat rulla riktigt bra, men vi behöver få möjlighetet att fortsätta med projektet för att kunna utveckla konceptet ytterligare, sade Stefan Barenfeld i samband med ansökan om en fortsättning.

Läs också: Längtan efter att få fiska igen hjälpte Stefan tillbaka efter olyckan