Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firma Klacken på plus

/

Bättre och bättre år för år. Ja, så har det sett ut för stall Klacken i Hiänge några kilometer utanför Hybo. Jessica Olsson har levt med hästar sedan barnsben och för sex år sedan bestämde hon och sambon Joakim Reiser att de skulle satsa på uppfödning och träning. Och när bokslut nu har gjorts för 2009 så kan man konstatera att man kört in mer pengar än någonsin tidigare.

Annons

Stall Klacken är som vilket bolag som helst. Ett bolag med tre anställda, förutom ägarna Jessica Olsson och Joakim Reiser även Kicki Resier.Kicki som har som huvudansvar att se till att de 28 hästarna på gården håller sig friska. Jessica och Joakim är de som sköter träningen.

Just nu är det träningsperiod för starthästarna, men om några veckor ska de första ut på tävlingsbanan igen. Och sedan spänner man för tävlingssulkyn på hästarna vart eftersom.

Och precis som vanligt blir det en spännande säsong.

– Ja, nu börjar alla om från noll igen och man vill ju gärna slå sitt eget rekord, för oss då för förra säsongen. Vi körde in ganska precis 750 000 kronor förra säsongen, berättar Jessica och kan inte dölja att hon är mäkta stolt över att blivit nominerad som bästa amatörstall för insatserna under det gångna året till Hälsinglands travgala på lördag.

Mer läsning

Annons