Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fire & Bajs aktuella igen med nya videos

/
  • Övre raden från vänster: V-King (Ola Hellström), Hudiksvall, Hokus Pokus (Jonas Lidström), Näsviken, Kapten Glüten (Örjan Gill), Forsa, Bobba Snor (Göran Fagerli), Hudiksvall och Clownen Pucko (Hans B Andersson), Iggesund.Barnen från vänster till höger: Marvin Forselius, Forsa, Max Hellström, Hudiksvall, Lukas Holmsten, Hudiksvall, Axel Andersson, Hudiksvall, Viktor Holmsten (gömd), Hudiksvall och Elliot Forselius, Forsa.
  • Under videoinspelningen på Bromangymnasiet användes avancerad kamerautrustning.
  • Basisten Ola Hellström – alias V-King – förbereder sig inför videoinspelningen. Silvertejpen användes flitigt under produktionen på Bromangymnasiet under tisdagen och onsdagen.
  • Sångaren Hans B Andersson – Clownen Pucko – gör sig iordning inför videoinspelningen av låtarna
  • Sångaren Hans B Andersson – Clownen Pucko – sträcker armarna i skyn och tillkallar superhjälten Bobba Snors hjälp.
  • Den tecknade bilden med Fire & Bajs. Illustration av Kevin Engberg och Per Lindberg.

Coverbandet Fire & Ice i Hudiksvall bytte skepnad till Fire & Bajs när de uppträdde på Kulturhuset i somras. Nu håller gruppen på att producera två nya videofilmer med animationer och tecknat till ett julmedley.

– Det är fantastiskt roligt att göra det här tillsammans med barnen, säger producenten Örjan Gill.

Annons

Det anrika coverbandet Fire & Ice i Hudiksvall, som bildades 1987, kom tillbaka med ett nytt koncept i somras under namnet Fire & Bajs. Målet är att väcka barns intresse till att spela, dansa och sjunga. Igår kväll filmades det för fullt i dramasalen på Bromangymnasiet under bandets inspelning av låtarna "The julmedley" och "Bobba Snor" – två låtar som ska vara med på den stora julshowen den andra advent.

– Då kommer även totalt sex barn, alla anhöriga till oss i bandet att vara med, säger Örjan Gill, som är producent tillsammans med Per Lindberg.

Snart är videofilmerna klara, men det är bara början för Fire & Bajs – som innebär ett nytt kapitel för originalmedlemmarna från Fire & Ice

– Vi siktar på att åka ut och turnera och fortsätta spela in nya videos till våra låtar i samma anda som nu. Vi har redan nu låtmaterial till en hel skiva som vi siktar på att släppa så småningom, säger Örjan.

Mer läsning

Annons