Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han trivs bäst med elbasen och mc:n

/

Musiker var drömmen. I stället blev det familjeföretaget. Men Jörgen Andersson gråter inte för det, elbasen finns ju kvar - och mc:n. I dag fyller han 40 år.

Annons

Han är född i Bollnäs men flyttade till Kilafors som tvååring och blev kvar där tills han var 18 år. Att han skulle börja jobba i åkeriföretaget som grundades av farfars far på 30-talet och som nu drivs av hans far var väl självklart. Eller?

– Nej, det var ju inte det, säger Jörgen. När jag var yngre var det bara musik som gällde för mig. Drömmen var att spela på heltid.

Med sin elbas började Jörgen spela pop, rock, visor, kompa trubadurer. Men något heltidsyrke blev det aldrig. I stället började han hjälpa till på åkeriet, köra paket och jobba på kontoret, och där har han blivit kvar.

– Jag har ju alltid gillat siffror, säger Jörgen som i dag mest jobbar med administration.

I grunden har han en tvåårig el-tele-utbildning från gymnasiet. Senare läste han in ett naturbasår med siktet att plugga vidare till dataingenjör. Men han lessnade och gick i stället en KY-utbildning till systemtekniker i Söderhamn. Ovanpå det har han läst företagsekonomi.

Datorer var han inne på redan som barn. Han fick ett av de där första, enkla tv-spelen, G7000 med streckgubbar. Sen blev det Nintendo och en Commodore-dator innan PC:n kom.

– Nu är jag väl inte lika insatt som förr. Jag sitter inte och sträckläser datortidningar. Nu håller jag mest på med det på jobbet, säger Jörgen.

I stället har han fått ett nytt stort intresse: motorcyklar. Ja, helt nytt är inte det heller, Jörgen körde lite cross när han var yngre. Men nu har han tagit mc-körkort och köpt sig en Suzuki, 1300 kubik, Hayabusa, en riktig värsting. Fast det är inte farten som är huvudsaken, enligt Jörgen, utan snarare att glida fram längs lite mindre vägar.

Musiken då? Jo, den lever i högsta grad. Jörgen spelar ibland med Mikael Ivarsson från Edsbyn. Han är med i populära coverbandet Red Roxx, också från Edsbyn, och i ett hårdrockband från Ånge som heter Falling Down. Ibland kompar han trubadurer och sjunger lite själv också.

Är drömmen fortfarande att spela på heltid?

– Nej, nu är jag så nöjd med att ha musiken som en hobby vid sidan av.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons