Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finurlig fjärrkontroll för Facebook

/

Med Liveview kopplad till en Androidtelefon får du en smidig infodisplay där du exempelvis kan följa Facebook-uppdateringar och Twitter-flöden.

Annons
Med Liveview kopplad till en Androidtelefon får du en smidig infodisplay där du exempelvis kan följa Facebook-uppdateringar och Twitter-flöden.

Liveview är en kombination av fjärrkontroll och informationsdisplay för Sony Ericssons Android-mobiler. Till viss del påminner tillbehöret om Sony Ericssons bluetooth-klockor men funktionsmässigt har Liveview större möjligheter. Liveview en skärm på 1,3 tum där man kan läsa inkomna sms, se Facebook-uppdateringar och följa Twitter-flöden.

Skärmen är ingen pekskärm men förutom de två knapparna kan man också använda skärmens tryckkänsliga kanter för att välja vad som ska visas och för att styra vissa funktioner i telefonen.

Sony Ericsson uppger att Liveview ska fungera med alla modeller i X10-serien samt med ”de flesta” telefoner med Android 2.0 eller högre. Ett SDK (en uppsättning utvecklarverktyg) ska släppas inom kort av Sony Ericsson och med hjälp av detta ska man kunna skapa Liveview-plugins för befintliga eller nya Android-applikationer.

Hur stora möjligheter man har att styra tredjeparts-applikationer som har en Liveview-plugin återstår att se, när det gäller funktionerna som finns i X10-modellerna från början kan man styra musikspelaren och tysta signalen när man får inkommande samtal.

 

Förutom att säljas som ett separat tillbehör med början under fjärde kvartalet ska Liveview också ingå som ett av flera tillbehör i så kallade Experience Packs. Ett av dessa kommer att vara det Fitness Pack som också ska börja säljas under fjärde kvartalet där det Liveview ingår tillsammans med Android-applikationen SportyPal Pro och ett telefonfodral.

På Sony Ericsson uppger man att Liveview troligen kommer att kosta omkring 800 kronor.


/Andreas Liebert

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons