Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finstämt vemod med Melissa Horn

/

När Miss Li lämnade återbud fick ett annat ungt stjärnskott ta plats på Freluga trädgårdsscen. Melissa Horn - den 23-åriga svenskan som beskrivits som Lars Winnerbäcks kvinnliga motsvarighet.

Annons

Melissa Horn håller i det tysta på att bygga upp en stor publik. Det skrev Svenska Dagbladet i en recension över hennes senaste album, Säg ingenting till mig.

Och det är nog lite så. Melissa Horn är 23 år, och har hittills släppt två album, debuten kom 2008 och heter Långa nätter. Sedan dess har hon vuxit som artist, men kanske lite i det tysta. Exponeringen i media har inte varit så omfattande men trots detta gjorde hon i vintras succé med en turné med många utsålda spelningar.

Hennes musik är något som svenskar ofta uppskattar, välskrivna visor levererade med attraktivt vemod som ligger någonstans mellan Lars Winnerbäck och Sophie Zelmani. Aftonbladet skrev en gång att hennes musik aldrig höjer rösten och passar utmärkt i medelklassens välmöblerade vardagsrum.

På söndag kliver hon upp på Freluga trädgårdsscen, som en fullgod ersättare till Miss Li som tidigare under sommaren fick lämna återbud.

Mer läsning

Annons