Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalvinst för Niclas Andersson

Niclas Andersson, Näsviken, visade prov på körskicklighet när han trots urusla förhållanden tog hem Top doorslammerklassen vid helgens dragracingtävlingar i Sundsvall. I Street körde Anders Edh, Hudiksvall, in på en andra plats.

Annons

Det ska sägas på en gång – förutsättningarna hade kunnat vara bättre.

Sedan arrangörerna vattenblästrat banan för att få bort allt gammalt gummi, lyckades man inte få tillbaka något grepp i banan, trots ihärdigt preparerande.

– Vi körde bara en kvalsväng, 4,26, och var kvaletta på det. Då valde vi att stå över resten av kvalet, spara på grejorna och vänta på att banan skulle bli bättre, säger Niclas.

Och Niclas tog sig till final – där han fick en solorepa.

Benny Strand, Iggesund, var kvalsexa på tiden 4,93.

– Annars åker vi 4,10, så det var nästan en sekund sämre. Och det är ganska mycket på 201 meter, säger Benny, som är mycket besviken på tävlingen.

I Stock/Super stock var det Lars Björklund, Söderala, och Anders Hållén, Sandarne, som klarade sig längst. Bägge åkte ut i semifinalen.

Anders Edh, Hudiksvall, var kvaltvåa i Street, och slutade även tvåa i klassen. Henrik Brink, Delsbo, hade motorproblem och fick packa ihop redan under lördagens kval.

I Pro ET var Magnus Nygren från Bjuråker kvaltrea, medan Lars Westerberg, även han Bjuråker, var kvalfyra.