Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalplats i första starten

I helgen avgjordes inne-SM i friidrott i Friidrottens Hus i Göteborg och där Jonathan Holm från Strands IF gjorde sin första start.

Tiden i försöken för Jonathan var så bra som 8,08, det vill säga ett nytt distriktsrekord för Hälsingland, så debuten kunde inte börjat bättre.

– Försöksloppet kändes riktigt bra, men det kändes även där som att det fanns mer att hämta till finalen, sa Jonathan – som var en av åtta löpare i finalen med alla de bästa på plats.

Bredvid sig hade Holm Philip Nossmy från Malmö AI, som var på jakt efter kvalgränsen till inomhus-VM i Polen. Då krävdes en tid på 7,75 och det var han fem hundradelar från i försöken.

Vad säger du om finalloppet då?

– Finalen var ingen höjdare alls, jag kom för nära till första häcken och då kom jag helt fel i resten av loppet, så finalen är jag inte direkt nöjd med, säger Jonathan Holm.

Jonathan fick inte alls till tekniken i finalen och kanske beror det på att han blivit snabbare. Det gjorde i alla fall att han rusade på för fullt till första häcken, vilket i sin tur gjorde att han kom för nära den häcken.

Blev du för ivrig till första häcken och tänkte nu skall det blir en bra tid?

– Haha, ja, men så kan man säga att det var.

Det såg så ut också. När man ligger i blocken med en EM-finalist så är det lätt att ryckas med och dra på till första häcken.

I finalen blev tiden 8,21, bra för några veckor sedan, men inte nu längre. Nu krävs det ett dåligt lopp för att han skall springa på sådana tider.

Vann finalen gjorde Nossmy med tiden 7,80 och därmed fattas det fem ynka hundradelar för en VM-biljett.

Vad händer nu med friidrotten?

– Nu blir det vila några dagar, som verkligen ska bli skönt, och sedan kör träningen igång igen om en vecka och sen som sagt blir det läger i april, säger Jonathan Holm.

Vad kommer ta med dig för minne från SM i Göteborg?

– Det blir försöksloppet, det skall jag verkligen minnas.

Nästa år flyttas inne-SM till Sätra Friidrottshall söder om Stockholm och med 08-fri som arrangörer.