Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalhjälten från 1975: "Enormt häftigt"

Den ena bandystorheten efter den andra radades upp för nostalgimatch på Friends Arena.

Ljusdals bidrag på isen: finalhjälten från 1975, Stefan Johansson.

– Enormt häftigt att få testa, säger han om att spela bandy på arenan.

Stefan Johansson var den store hjälten när LBK tog sitt första och hittills enda SM-guld i bandy. I finalen 1975 mot Villa Lidköping gjorde han fem mål när LBK vann med 8–4.

På söndagen var Stefan Johansson, nu 59 år, tillbaka i rampljuset – i "legendarmatchen" inför den stora finalen på Friends Arena.

En häftig upplevelse för en bandyspelare som knappast fick spela inomhus på sin tid.

– Enormt häftigt att på prova säger Stefan efter matchen.

I sitt lag, det norra, spelade han tillsammans med gamla storheter som Pelle Fosshaug, Bert "Bempa" Ericsson, Göran "Dallas" Sedvall samt bröderna Johansson, Hasse och Ola.

Men laget fick för dagen ge sig mot det södra laget med spelare som Jonas Claesson, Ola Fredricson och Bengt "Pinnen" Ramström på isen. Södra laget vann med 5–2 i den 25 minuter långa matchen.

Forwarden Stefan Johansson, kanske inte med samma fart under grillorna som i fornstora dagar, hade två frilägen – men utan att få in bollen bakom södra lagets målvakt Micke Forsell.

– Haha, ja vad hände? Säg det... Jag hade fullt sjå att stå på skridskorna, säger Stefan Johansson.