Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalfesten fixad!

21.11 på kvällen den 25 mars 2009.
Då blev Söderhamns UIF klart för sin fjortonde SM-final i pingis.
Efter att Sun Jian dragit in matchbollen i den helt avgörande matchen mot Halmstads Huang Dawei lyfte taket i den sprängfyllda idrottshallen i Söderhamn.

Det blev dramatik och spänning av sällan skådat slag i semifinalreturen mellan Söderhamns UIF och Halmstad BTK.

Kryddat med stor stämning och äkta kinesisk "lock and loll"-pingis vann Suif med 5–4 och efter måndagens 5–2 i Halmstad väntar Eslövs AI i SM-finalen.

– Helt underbart! Och så jäkla roligt. Det här är lätt den roligaste matchen som jag spelat i Söderhamn, jublar Jon Persson som efter matchen var ett enda stort och lyckligt leende.

– Vilken jäkla match vi gör, och nu ska det bli så roligt att spela final, fortsätter en lyckorusig Persson.

Men det var inte många i den fullpackade idrottshallen som trodde på den uteckling som väntade när spelarna gick in till pausvila efter fyra spelade matcher.

För då ledde gästerna med 3–1 sedan tokstabila Johan Sondell tagit kvällens enda hemmaseger så långt genom att besegra Henrik Olsson med klara 3–0.

– Men vi sade i paus att vi aldrig kommer att ge oss utan vi fortsatte att tänka positivt, säger Johan Sondell som efter pausen först fick se Sun Jian och Jon Persson besegra Wang Yin Zhou respektive Huang Dawei och däremed kvittera till 3–3.

När sedan Hampus Nordberg föll med 1–3 mot Niklas Rönningborn var det upp till Sondell själv att kvittera igen och fixa en helt avgörande match.

Och han antog utmaningen på allra bästa sätt och krossade Rönningborn med 3–0 i set.

Enda svackan i hela semifinalspelet fick Sondell då han var på väg att tappa andra set efter stor ledning och tio(!) missade setbollar innan han kunde avgöra till 21–19.

– Jag var inte nervös utan bara fokuserad på att göra det så bra som möjligt. Jag känner mig trygg och stabil då jag går ut till matcherna, förklarar Sondell sin nyfunna storform under årets säsong.

En annan som toppat formen till slutspelet är kinesen Sun Jian.

Visserligen föll han i första matchen mot Huang Dawei, men sedan var han tät som Kinesiska muren.

Först slog han Wang Yin Zhou i en femsetare där han räddade setbollar i två av seten.

Och sedan tog han revansch på Huang Dawei och krossade landsmannen med solklara 3–0 i set i den avgörande matchen.

Vilket gav Suif 5–4.

Och en SM-finalplats.

– Jag trodde i förväg att Sun skulle fixa det. Han har en riktig pingisskalle och är bra i psyket. Det var jättestarkt av honom, berömmer Johan Sondell sin kinesiska kompis.

– Sjukt av Sun att kunna spela så bra. Han var så fokuserad, berömmer också Jon Persson.

2–0 i matcher mot Falkenberg i kvartsfinalen.

Samma siffror i semifinalen mot Halmstad.

Nu väntar fyrfaldiga mästarna Eslöv i finalen.

– Vi njuter av det här i kväll. Sedan siktar vi på guld.

Johan Sondell är tvärsäker.