Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina siffror för travet

Högre prissummor och fler lopp för treåringar, ston och kallblod; svensk travsport kan bocka av flera av de mål man satt upp för 2011.

– Det har blivit bättre både på storstads- och landsortsbanorna, säger Peter Eriksson, proffstränare på Bollnästravet.

Det går uppåt för svensk travsport. Färska siffror från sportens huvudorganisation, Svensk travsport, visar bland annat att prispengarna har ökat med drygt fem procent och att stona och kallbloden fått fler lopp att spänna musklerna i.

– Det kändes som att allt höll på att stragnera för några år sedan, men vår region har verkligen fått ett lyft. Ta bara Bollnästravet, där vi har 26 tävlingsdagar i år och får 28 nästa år. För fyra–fem år sedan hade vi mindre än 20 lopp, säger Peter Eriksson.

Prispengarna har hittills i år ökat med 5,12 procent. Lägg till det att unghästar, ston och kallblod fått fler lopp och mer pengar att tävla om och bilden av en sport i medgång blir allt tydligare.