Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina individuella insatser

/
  • Tova Magnusson och Munsboro Taylor var felfri i både grundomgång och omhoppning och precis utanför placering i en lätt A på söndagen.

Ringnäs ponnyryttare gjorde fina individuella resultat vid helgens nationella ponnyhoppningar i Sundsvall.

Annons

Amanda Hammarström vann en lätt A på lördagen med C-ponnyn June. Amanda var felfri i både grund och omhoppning. För Mathilda Hammarström blev det som bäst en fjärdeplats i en lätt A på söndagen med C-ponnyn Munsboro Cross.

Mathilda tävlade även sin nya ponny, Wizard, med bra resultat. Hon fick hem Wizard från Danmark för bara ett par veckor sedan och red i lördags till sig en nionde plats i lätt A i det 44 ponnyer stora startfältet.

Samtliga Ringnäsryttare gjorde bra ifrån sig individuellt, men i måndagens lagtävlan var inte längre turen på deras sida.

Mathilda Hammarström red felfritt med Wizard, men sen fick resterade lagmedlemmar, Amanda Hammarström, Tova Magnusson och Louise Viklund, vardera fyra fel och laget slutade därmed på åtta fel i grunden och gick inte till omhoppning.

Lagomgången i Sundsvall vanns av Timrå, med Norrbottens ponnyallans på andra plats. Bägge lagen var felfria i omhoppning.

Tredje och sista lagomgången rids i Umeå i mitten av maj, och vem som kommer till lag-SM är fortfarande en öppen historia. Sista omgången står lite fler poäng på spel.

– Det är väldigt tätt i tabellen, så allt kan hända, säger Jessika Mårds, lagledare för Ringnäs.

Med en omgång kvar att rida, leder Bollnäs med 15 poäng. Tvåa är Norrbotten med tolv, Timrå är trea med elva poäng, Gävle fyra med tio och Ringnäs femma med nio poäng.

Mer läsning

Annons