Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina hälsingeframgångar på Hagmyren

Årets näst sista tävlingsdag på Hagmyren kördes på söndagen och det var en dag då det blev en hel del framgångar för ekipage från Hälsingland.

Annons

I det långlopp som ingick i V4-spelet blev det Bollnässeger genom Editio och Tomas Pettersson. Detta sedan Tomas kört till ledningen och sedan tydligt visat att han inte var villig att släppa ifrån sig den positionen.

Tomas vann också treåringsloppet med egentränade Tullamore Lee.

Bergsåkerslärlingen Martin Åkerlund inledde V4-spelet med en säker seger bakom amatörtränade Excellent Launcher. Mer Bergsåker blev det i den tredje V4-avdelningen. Då var det Kristian Lindberg om styrde amatörtränade Änge Kongen till en överraskande seger.

Gävleamatören Magnus Englund träffade starten perfekt med Super Robban och efter 200 meter satt han sedan i ledningen. Från den positionen kunde man svara på alla attacker och vinna ohotad närmast före en bra spurtande Edens Samantha.

När V5-spelet inleddes var det dags för hemmatränaren Per-Åke Holmsten att segerdefilera. Detta sedan han vunnit med fina fyraårsstoet Ima Carisma.

Kapabla Signe Tabac var överlägsen, trots galopp på vägen, i det galoppfyllda V5-3.

I montéloppet red Camilla Skoglund, som alltid, ett perfekt lopp med Bollnäshästen Väskinge Pilsner. Till slut kunde ekipaget koppla ett säkert grepp på den klara favoriten Låhne Elden.

Ove A Lindqvist avrundade V5-spelet med att vinna med On The Wall och fastställde utdelningen på V5-spelet till 2 677 kronor. En V5:a som för övrigt satt klockrent på vårt systemförslag.

Bollnästränaren Thomas Lönn har en fin travare i treåriga fuxstoet Amour D’Inverne.

ROGER NYGREN