Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fin start för ponnyerna i säsongspremiären

Ponnyryttarna från Hudiksvall höll sig väl framme vid dressyrtävlingarna i Högbo.

Så har tävlingssäsongen dragit i gång för dressyrryttarna.

I helgen anordnade Högbo regionala dressyrtävlingar, och två av Hudiksvalls ponnyryttare tog två placeringar vardera.

För Ida Melin och hennes Casentino Arden var det första starten utanför hemmaklubben, och ekipaget kunde knappast ha fått en bättre start. Ida och Casentino Arden vann två klasser, både lätt A:1 och lätt A:P1.

Lätt A:1 vann hon på 68,06 procent, procent som han samlade genom fina skänkelvikningar och bra förvänd galopp.

Det blev även vinst i en lätt A:P1, med 64,07 procent. Eftersom Ida även tävlingens andra dag red en LA:P1 på över 62 procent, har ekipaget därmed kvalat in till nationella tävlingar.

Amanda Frestadius och Prins Pogi hade en bra helg med en andra och en tredje plats i LA:P1 för kategori D-ponnyer. Amanda red ihop 65,26 procent och 64,86 procent.

Miranda Frestadius och hennes ponny Järnman låg på placering med sina 63,94 procent, ända till sista ryttaren. Då blev hon nerpetad, utanför placering.

Men Miranda var glad ändå. Hennes 63,94 procent innebär att hon har sitt andra kval klart, och nu får starta nationella tävlingar.