Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fin hemmasvit bröts

Inte en förlust på hemmaplan för Team Hudik – förrän Mohed kom på besök.
En bra andra halvlek hjälpte inte, och slutresultatet blev förlust med två mål mot noll.
– Det blev exakt så tufft som jag hade förutspått, säger Team Hudiks tränare Kåge Pettersson.

Första halvlek på Glysis var en förlamande affär från hemmalagets sida. Det var Mohed som ägde matchen med en otroligt vass trio i anfallet. Redan efter 15 minuter drämmer gästande lagkaptenen Emelie Kvist till ett lågt skott strax utanför straffområdet och första målet var ett faktum.

Första halvlek fortsätter i samma regi och det som står i vägen för fler mål är Team Hudiks Amanda Hagelberg som gjorde en stark insats i ett annars ganska ihåligt försvar.

Ihåligt var däremot inte Moheds backlinje.

– Nummer tre (Ida Johansson) i deras försvar ställde till med stora problem för oss, säger Kåge Pettersson.

Team Hudik lyckades inte skapa många chanser och när domaren blåste av för vila såg det mörkt ut.

Men det var inte över. Ett betydligt piggare hemmalag var det som klev ut på planen för de sista 45 minuterna på Glysis.

Team Hudik tog för sig mer och låg närmare i sina markeringar. Det blev inte lika lätt för Mohed att spela på ett tillslag, något de lyckats mycket bra med under första halvlek. Men riktigt farliga lägen blev det ändå inte så många av – förutom en hel bunt hörnor.

I stället fick Mohed sätta spiken i kistan när klockan närmade sig 80 minuter.

Emelie Becker rundar lätt försvaret i vänstra hörnet, slår bollen säkert förbi Beatrice Norberg i Team Hudiks mål, till en helt ren Natalie Medina som enkelt placerar bollen i öppen kasse.

0–2 står sig matchen ut.

– Det är inte ofta man är nöjd med en förlust, men vi gör en jättebra match och vi har varsin halvlek. De (Mohed) är betydligt bättre i första och vi betydligt bättre i andra, säger Kåge Pettersson.

– De är bättre i andra, men skapar inte direkt mer än hörnor. Vi gör det otroligt bra, fantastiskt, säger Tomas Larsson, som är väldigt nöjd med att ha besegrat ett tidigare – på hemmaplan – obesegrat lag.

Förlusten för Team Hudik och vinsten för Mohed innebär att tabellställningen nu är otroligt tajt, med fem lag inom tre poäng. Team Hudik ligger kvar på en andraplats bakom Hille på målskillnad, och även Ljusdal ligger på samma poäng.

– Det kommer bli spännande, säger Kåge Pettersson, när endast tre matcher återstår.