Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Film om Stocka-tjejers uppväxt visas i SVT på torsdag

På torsdag visar SVT 2 den halvtimmeslånga dokumentären "Du var min bästa vän" av filmaren Helene Aastrup Samuels, Stocka.

Den handlar om Stockatjejerna Emilia Jonsson Lundmark och Elise Svensson, som varit vänner sedan första klass. Musik är deras stora intresse och i sexan börjar de uppträda tillsammans. Elise sjunger och Emilia kompar på gitarr, men de har svårt att komma överens om vilka låtar de ska spela på spelningarna.

Filmen har i en längre version visats på Stocka Filmfestival 2012. Den visar fram barndomens intensiva och nära vänskap och hur den förändras när de själva och deras värld växer i och med att de börjar i högstadiet.

"Du var min bästa vän" är producerad av Eira Film och Helene Aastrup Samuels, och visas i SVT 2 på torsdag kväll med repriser lördag och söndag, samt på SVT Play.

Läs mer: Dessa karismatiska män...

LÄS MER: Hitta alla artiklar på Nöje & Kultur här