Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip och Fredrik i kärlekens tjänst

/

Filip och Fredrik agerar äktenskapsmäklare. I nya programmet "Lite sällskap" i Kanal 5 hjälper duon fyra ensamma människor att finna kärleken, eller åtminstone lite sällskap.

Annons

Radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har tillbringat sommaren i Värmland. Där har de träffat fyra helt olika människor med vitt skilda livshistorier men med en sak gemensamt: de längtar alla efter kärleken. De två tv-profilerna har under åtta veckor gjort sitt bästa för att hjälpa dem att finna den.
- Det finns moment i det här programmet som vi inte har varit i närheten av tidigare, som när folk faller för varandra eller blir besvikna på varandra. Det här är mycket mer emotionellt. Vi har blivit väldigt rörda själva många gånger, säger Fredrik Wikingsson.
Ingen dold agenda
De fyra medverkande i programmet är 24-åriga Elin Aspelberg som blev mamma när hon var 17 år och sedan dess har haft ett ganska struligt liv, 59-årige Hans-Göran Melleroth som har bott med sin bror hela livet, 33-årige Stellan Danielsson som är oerhört blyg och därför inte har lyckats träffa någon, och 41-åriga Nina Engström som blivit bränd i sina tidigare relationer.
- Många av våra serier bygger ju på att det är vi och några färgsprakande personligheter. Så är det här också. Vi gillar verkligen det här gänget. De är våra polare, berättar Filip Hammar, som inte är orolig för att någon ska uppfatta det som att de gör sig lustiga på deltagarnas bekostnad:
- Jag tror att folk vid det här laget vet att vi inte har någon dold agenda.
Fredrik Wikingsson fyller i:
- Man kan aldrig styra vad folk tror. Men man måste ju tycka att vi är totalt hjärndöda och känslokalla om man tror att vi kan hänga med de här människorna i åtta veckor och hela tiden ha för avsikt att driva med dem.
"Riktiga känslor"
Kanal 5:s programchef Lars Beckung beskriver programmet som "ett jättefint program" och "det bästa Filip och Fredrik har gjort".
- Det är starka känslor, riktiga känslor, medger Filip Hammar, och tillägger snabbt skämtsamt:
- Det är nog finare än "Kungarna av Tylösand".
"Lite sällskap" har premiär den 6 september i Kanal 5. De två programledarna sitter just nu och klipper ihop de sista avsnitten.
Så blir det någon kärlek?
- Det blir kärlek. Det blir nästan hat också faktiskt, avslöjar Fredrik Wikingsson.
Therese Lindström/TT Spektra
therese.lindstrom@ttspektra.se

Mer läsning

Annons