Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip och Fredrik är tillbaka

Romandebut och ny säsong av "Vem kan slå Filip och Fredrik".

Humorduon har inga planer på att slå av på takten.

- Jämfört med sävligheten bland 95 procent av andra svenska programledare är vi produktiva, säger Fredrik Wikingsson.
"Vem kan slå Filip och Fredrik" i Kanal 5 har fått duon att släppa sin programledar-jag. Höstens säsong har präglats av prestationsångest och smärtstillande sprutor.
- Vi går ner oss fullständigt när det går dåligt. Det kommer mycket prestationsångest på något sjukt sett, vi är medvetna om att det bara är ett tv-program, men det väcker någon reptildel hos en, säger Fredrik Wikingsson.
Filip Hammar hade så ont i ryggen att han fick gå naprapat och han gick även på sprutor i vissa program.
- Kvällen innan första programmet satt vi och skrev på vår bok och jag fick bära in honom i sängen för han hade så ont. Men han fick massage och smärtstillande, så det var bara att köra.


Nytt för i höst är att utmanarna får hjälp av en coach - i form av en svensk idrottsstjärna. Peter Forsberg, Pernilla Wiberg och Stefan Holm är några av dem som medverkar.
- Framförallt är det skitkul att se "Foppa" spela pingis i en lek-tv-kontext. Och Stefan Holm, det finns en "Rainman"-koefficient över hans personlighet, han är en riktigt jäkla kalenderbitare. Det är få gånger man använder sportstjärnorna vid frågesportbordet, men i hans fall blir det anledning att göra det, säger Filip Hammar.


En annan nyhet att Felix Herngren ersätter Ingvar Oldsberg som programledare. Detta trots Filip och Fredriks tidigare krav om ha med Oldsberg i säsong två.
- SVT blev tagna på sängen över att vi så lättvindigt kunde få in honom. De kände sig som en smådd älskare "vi kan inte ta Ingvar givet längre". Så de lät honom göra "Här är ditt liv". Det är inga hard feelings där, säger Fredrik Wikingsson.
- Det blir inte "ungtupp och gammal stöt"-grejen, nu är det mer tre polare som leder ett program. Felix tilltalar en annan publik också. Det hade varit idiotisk om Felix hade stått och tagit på och av sina glasögon, man har helt olika approach till det, säger Filip Hammar.


Utöver "Vem kan slå Filip och Fredrik" romandebuterar också duon i höst. Den 20 november släpps "Tårtgeneralen".
Den handlar om att Köping utsågs till Sveriges tråkigaste stad.
- Då bestämde sig en nyinflyttad, före detta alkoholist sig för att visa arslena i Stockholm att de hade fel genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Vi är nybörjare och väldigt ödmjuka inför det uppdraget, det är svinsvårt, säger Fredrik Wikingsson.


- Jämfört med sävligheten bland 95 procent av andra svenska programledare är vi produktiva, men tittar man på tv-branschen i USA är vi drönare. Det handlar absolut inte om att smida medan järnet är varmt. Förra gången vi var ute i frysen gjorde vi tv på Öppna kanalen, vi gör det här för att det är så jäkla roligt.


- Det är klart att folk kommer att tröttna på oss, men nästa gång frysboxen kallar möts vi på Öppna kanalen. Det är inte konstigare än så. Vi har kul vad vi än tar oss för.


victor.johansson@ttspektra.se