Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip Ljus skar av hälsenan – efter att ha kört jetski: "Kändes ingenting, så sjukt var det"

Jetskiåkningen med brorsan Andreas slutade med att Filip Ljus skar av hälsenan. Nu får försäsongsträningen med Edsbyns a-lag ett två månader långt avbrott. – Det är ju drygt nu till sommaren, men det är inte mycket att göra, säger 17-åringen.

Det här med att drabbas av skräckskador är inget nytt hos familjen Ljus. På försäsongen hösten 2015 fick storebror Andreas Ljus en klubba över munnen på en träning med LBK på rinken i Järvsö.

LÄS MER: Andreas Ljus lämnar LBK: "Jag har tappat suget"

På tisdagskvällen var bröderna ute och körde jetski vid Lill-Nore i Växnan i Ljusdal. När de skulle lasta maskinen trampade Filip Ljus genom en plåt.

– Vi skulle bära upp den på en vagn och stod på plåtar. Jag gick igenom plåten och skar rätt igenom, säger Filip Ljus, som först inte kände något alls.

– Det kändes ingenting, så sjukt var det. Men sen såg jag ju att jag blödde och det började göra ont efteråt.

Bandytalangen med den mäktiga skridskoåkningen tog sig till Ljusdals sjukhus och fördes direkt vidare till Hudiksvall. Där konstaterades, efter lång väntan på akuten, att hälsenan är av till 85 procent.

– Det är gipsat nu, så ska jag ha det i två veckor. Sedan ska jag ha någon slags sko eller vad dom sa i sex till åtta veckor, säger Filip Ljus, som ändå kan glädjas åt lite tur i oturen.

– Det hade ju kunnat vara värre. Men det är ju drygt nu till sommaren, men det är inte så mycket att göra...

Från Edsbyns juniorled är det Filip Ljus, Matteus Liw, Oscar Wikblad, Joel Wilhelmsson och Albin Rönnqvist som fått träna försäsong tillsammans med A-laget. Filip Ljus blir inte med på ett bra tag nu.

– Nu blir det egen träning här i två månader. Det får bli mycket bålträning, konstaterar 17-åringen, som under uppseendeväckande former lämnade Ljusdals BK i början av den allsvenska säsongen i höstas – men som sedan fick vara med om Edsbyns P20:s resa genom slutspelet fram till SM-guldet på Tele2 Arena.

LÄS MER: Filip Ljus inför SM-finalen: "Åker runt och grisar och käftar med folk"

– Alltså, från början var det ju tråkigt det som hände med LBK. Men sen fick jag ju komma till ett fantastiskt gäng i Byn. Jag hade väl kul i LBK också, men det försvann lite självförtroende och jag kände inte riktigt igen mig själv i vintras, men det kom mer och mer mot slutet och jag fick glöden tillbaka, säger han.

Tror du att det blir någon speltid i elitserien med Edsbyn för dig kommande säsong?

– Ja, alltså, det är ju det man tränar för. Sen är det upp till mig själv hur jag gör i sommar. Det är prestation som gäller, och den kan jag bestämma över själv.