Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ficklampssken vid båt väckte misstankar – tre greps med misstänkt stöldgods

En väktare i Gävle larmade polis efter att ha upptäckt tre personer som smög omkring en båt och lyste med ficklampor mitt i natten. Trion kunde gripas och i deras bil hittade polisen misstänkt stöldgods.

Klockan 01:36 under natten mot onsdag larmades polisen av en ronderande väktare som upptäckt tre personer, två män och en kvinna, vid en båt vid Värvsgatan i Gävle.

Flera patruller ryckte ut till platsen och var snabbt på plats och trion kunde gripas.

Läs också: Ny stöld av motorer – båtar drogs upp på land: "Redan uppe i nio stulna motorer"

Bilen som de färdats i visade sig vara falskskyltad och i den anträffades misstänkt stöldgods, som togs i beslag.

Männen, som är i 55-årsåldern, och kvinnan, som är i 45-årsåldern, fördes till polisstationen och kommer att förhöras under onsdagsmorgonen. En jouråklagare fattar därefter beslut om de ska anhållas eller friges. Det är oklart exakt vad brottsrubriceringarna i ärendet är då polisen tidigt under onsdagsmorgonen inte har gått att nå för en kommentar.

Läs också: Inbrottstjuven forcerade både garagedörr och cabriolet

Det är i nuläget också oklart om de gripna kan misstänkas ha koppling till de båtmotorstölder som drabbat Söderhamnskusten och som Helahälsingland.se skrev om i går.

En av de gripna männen hade undlåtit att inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff och var därför efterlyst.

Läs också: Bensinstationer och bilägare utsatta för stölder och egenmäktigt förfarande