Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick pistol i födelsedagspaket

Mannen gav sin sambo en oönskad present på hennes födelsedag.

Söderhamnsparet satt i sängen i bostaden, hon fyllde år och fick ett inslaget paket. I paketet låg en liten pistol.

- Jag tänkte att hon skulle känna sig tryggare. Hon kände sig otrygg på jobbet och på väg hem från jobbet, förklarade mannen inför Hudiksvalls tingsrätt.

Hans sambo ville inte ha vapnet. Hon medgav att hon kunde känna sig otrygg på jobbet, där det kan förekomma stökiga personer. Men en pistol var ändå inte något hon önskat.

- Jag gav tillbaka den. Jag behöver ju inte ett vapen för att freda mig, sa kvinnan.

I stället hamnade pistolen i mannens byrålåda, där den låg i några år. I juni gjorde polisen en husrannsakan i bostaden och fann pistolen och två gevär. Mannen hade inte licens för något av vapnen.

Både mannen, som är i 35-årsåldern, och kvinnan, som är i 30-årsåldern, är åtalade för vapenbrott. Han är också åtalad för bland annat grovt narkotikabrott i en knarkhärva med kopplingar till Dalarna och Södertälje.

Rättegången, som till största delen handlar om narkotikabrotten, är inne på sin andra dag och planeras fortsätta nästa vecka.