Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick fängelse för nya nätbedrägerier

För fyra år sedan dömdes den 33-åriga kvinnan från Söderhamn till fängelse för tolv fall av bedrägerier. På onsdagen dömdes hon igen till fem månaders fängelse för samma typ av nätbedrägerier.

För att må bra måste hon ha pengar och kunna gå och handla. Så förklarade kvinnan varför hon sålde telefoner på nätet som inte fanns.

Vid åtta tillfällen har hon under året sålt mobiltelefoner på nätet för tillsammans nästan 18 000 kronor. Men det fanns inga telefoner och för varje affär kom också en polisanmälan om bedrägeri. De flesta affärerna gjorde hon i januari. Sedan gjorde hon uppehåll till i juni.

– Det är när jag mår dåligt som det här händer. Och när jag väl börjat stänger jag av. Jag tänker inte på vad jag gör eller på morgondagen. Så förklarade hon sitt handlande inför Hudiksvalls tingsrätts tingsställe i Söderhamn där hon stod åtalad för bedrägerier.

Tingsrätten dömde henne till fem månaders fängelse.