Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick bilen sönderskjuten med hagel – här är polisens senaste anmälningar i Söderhamn

En bilägare i Sandarne fick en otrevlig överraskning när han kom ut till sin parkering på fredagsmorgonen. I bilen fanns resterna från ett hagelskott som krossat bilens bakruta.

Surfplattor stals ur butik

En okänd man misstänks för en stöld från Ica Alen i Söderhamn. Enligt polisanmälan ska mannen ha stulit två surfplattor som förvarades intill kassorna, något som upptäcktes efter att mannen lämnat butiken.

Stölden skedde den 29 april och surfplattorna värderas till 1 600 kronor. Polisen kommer att ta del av butikens övervakningsfilm där stölden kan ha fångats.

Läs också: Slog till mot skolor och butiker – nu har tonåringar dömts efter stöldturné

Bilägare fick fönster sönderskjutet

Under natten mot fredagen den 6 maj hörde ett vittne en hög smäll vid Lerviksberget i Sandarne. Smällen visade sig komma från en parkeringsplats där en okänd person ska ha skjutit sönder bakrutan på en bil med ett vapen.

Enligt den upprättade polisanmälan om skadegörelse ska ett hagelskott ha avlossats mot bilen vilket förstört rutan och bilens interiör.

Läs också: Ny skottlossning – fönster till bilfirma besköts

Bröt sig in och förstörde sommarstuga

När ägarna till ett fritidshus i Losjö, Norrala, kom till sin fastighet under fredagen den 6 maj upptäcktes att bostaden haft ovälkommet besök. Någon gång mellan torsdagen och fredagen ska en eller flera person ha brutit upp fönster och dörrar och sökt igenom sommarstugan.

Tjuvarna ska därefter ha stulit ett stort antal föremål, bland annat sängkläder, husgeråd och en båtmotor. Bostaden ska även ha utsatts för skadegörelse.

Läs också: Inbrott i sommarstuga i Losemyra

Barnvagn stals i centrum

Ägaren hann bara vara borta i en kvart. Men det räckte för att tjuven skulle hålla sig framme.

Vid 10.30-tiden på söndagen stals en barnvagn, värd 11.000 kronor, från Villagatan i centrala Söderhamn.