Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FI en av vinnarna

När svenskarna på söndagen röstade till Europaparlamentet var Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Feministiskt Initiativ de stora vinnarna. Jessicka Rosén från Bollnäs var en av dem som kunde fira på söndagskvällen.

Jessicka Rosén bor nu mer i Uppsala men har sina rötter i Bollnäs. Hon är nu en av medlemmarna i Feministiskt Initiativs styrelse och sent på söndag kväll firade hon med sina partikamrater på Söder Mälarstrand i Stockholm.

– Vi firar som sjutton, säger Jessicka Rosén. Vi hade i och för sig förväntat oss det här med tanke på sista tidens opinionssiffror, men det var ändå fantastiskt att kvittera ut resultatet.

FI har enligt de första preliminära valresultaten ökat sina röster från 2.2 procent till 5,3 procent, en ökning med 3,1 procent. Ett resultat som innebär att partiet får in ett mandat i Europaparlamentet där man föregående period inte varit representerade.

– Det här visar att folk vill ha en förändring. Att man vill ha en motpol till den högerextrema rörelsen vi dessvärre ser fira triumfer runt om i hela Europa, säger Jessicka Rosén. Vi ser ju hur fascistiska, rasistiska och nazistiska partier tar sig in på olika håll, så även i vår riksdag. Vi vill vara en motpol till detta.

I Gävleborg har FI ökat med 3,0 procent och i exempelvis i Bollnäs med 3,1 procent, en ökning i paritet med riket i stort.

– Vi ser hur vi hela tiden ökar i antal medlemmar och vi ser också att det är från olika grupper och från alla delar av landet som ansluter sig till oss, säger Jessicka Rosén. Nu har vi tagit sats i Europa och nu ska vi ta sats i riksdagsvalet också.