Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fett är nyttigt"

Hennes skarpa kritik mot dagens kostråd har gjort henne till rikskändis. Och hon skräder inte orden när hon föreläser för kostintresserade runt om i landet. På lördagen gästade hon Ramsjö.

Annons

– Det vanligt folk äter i dag, kolhydrater i form av chips, strips och annat leder till hjärtsjukdomar, cancer, astma och eksem.

Annika Dahlqvists hävdar bestämt att fett är nyttigt. Och hennes slutsatser är många gånger hårda när hon kritiserar de krafter i samhället som styr forskningsanslag och skapar kostråd.

– Hela världens mänsklighet är lurad att tro på att fett är farligt och att vi mår bättre av en lågfettskost.

Den kost Annika Dahlqvist förespråkar bygger på att reducera intaget av kolhydrater för att i stället ge plats för fett och grönsaker.

– När vi drar ner på kolhydrater måste vi öka på fettet för att hålla oss mätta och få energi. Vi som äter det här märker att vi blir friskare. Men det är inget mirakel som stoppar alla åkommor.

Annika Dahlqvist är utbildad allmänläkare och har många års erfarenhet från yrket. Men i dag ligger hennes fokus på att sprida information om den kost hon förespråkar, och hon är en flitigt anlitad föreläsare. Till Folkets hus i Ramsjö drog hon på lördagen över 100 personer.